Wat vinden onze deelnemers van train je brein?

5 januari 2017

 

thinking-process-small-size

 

Iedereen kan zijn geheugen verbeteren, het is een kwestie van de juiste technieken aanleren. Lees hier meer over de ervaringen van deelnemers die u voorgingen.

 

 

 

 

 

 

 

geef goede feedback: gebruik de 4g’s

7 juli 2016

 

feedback-ontvangen

Feedback is uitsluitend gericht op veranderbaar gedrag, niet op de persoon zelf. Goede reden om je feedback skills wat op te krikken, niet waar?

technieken om beter te spreken

27 juni 2016

rp_cartoon-communicatie-255x341.jpg

Er zijn een aantal gesprekstechnieken, die helpen om deze vaardigheden in de praktijk te brengen. Twee basistechnieken die je vandaag nog kunt toepassen zijn de VVV-formule en de LSD-techniek.

 

 

 

je concentratie BEÏNVLOEDEN met hersengolven?

6 juni 2016

brainwaves

Wist jij dat je je concentratie kunt beïnvloeden met hersengolven? In deze blog vertellen we je er meer over.

 

 

 

 

ARGUMENTEREN KAN IEDEREEN

28 april 2016

Argumenteren

Wij willen je ervan overtuigen dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om goed te argumenteren. De vaardigheden die ervoor nodig zijn, kan iedereen aanleren.

 

 

 

 

 

VAN MULTITASKEN NAAR MINDFULNESS

13 april 2016

MindfulnessIn dit artikel een aantal praktisch toepasbare tips voor mindfulness en ideeën om je rust te bewaren op de werkvloer.

 

 

 

 

5 APPS OM JE PRODUCTIVITEIT TE VERHOGEN

Caroline | 21 maart 2016

Apps productiviteitIn deze blogpost 5 apps om je productiviteit te verhogen. Welke gebruik jij al?

 

 

 

 

 

 

10 STAPPEN OM JE LINKEDINPROFIEL OP TE ZETTEN

Anouk | 7 maart 2016

 

10 stappen voor je LinkedINprofielMet een goed LinkedInprofiel kan je jezelf duidelijk profileren en ben je bovendien beter vindbaar voor recruiters. We geven je 10 stappen om je op weg te helpen.

 

 

 

 

 

LEREN SCHRIJVEN DOOR TWITTER

Kirstin | 22 februari 2016

 

Twitter-bird-writingVerrassend genoeg kan het social media platform Twitter je helpen bij het oefenen van je schrijfvaardigheden. Kellie McGann, gastblogger voor de schrijfblog “The Write Practice”, beschrijft in “How Twitter Changed My Writing” hoe ze anders tegen schrijven aan is gaan kijken door het sociale medium.

 

 

 

 BEGIN MET BLOGGEN!

Caroline | 29 december 2015

 

fokke en sukke bloggenBloggen is de laatste jaren ongelooflijk populair geworden onder bedrijven. En niet voor niets! Het vergroot je autoriteit en online vindbaarheid. In dit artikel enkele tips om te beginnen met bloggen.

 

 

 

ASSERTIVITEIT IN NEDERLAND

Kirstin | 14 december 2015

 

Assertiviteit in NederlandIn Arubaanse cultuur is assertiviteit een vrijwel onbekend en daardoor vaak verkeerd begrepen verschijnsel. Voor Kirstin was het daarom wennen toen ze 8 jaar geleden naar Nederland kwam.

 

 

 

AUTISME SPECTRUM STOORNIS IN HET ONDERWIJS

Emma | 1 december 2015
autism5

 

Autisme komt voor bij ongeveer 1% van onze wereldbevolking.

Hoe zien autisten de wereld en hoe kan onderwijs de juiste hulp bieden? Emma vertelt erover.

 

 

 

 

 

DOE EENS GEK! OVER MINDMAPPEN EN SLIM GEBRUIK MAKEN VAN JE HERSENEN

Anouk | 2 november 2015

 

voorbeeld mindmap1

Mindmaps passen goed bij de manier waarop ons brein werkt. Daarnaast kunnen ze je helpen in je werk of studie. Anouk laat zien hoe mindmappen haar heeft geholpen.

 

 

 

 

WORD CREATIEVER EN VRIJER MET FREE WRITING

Caroline | 20 oktober 2015

 

margaret atwoodZou het niet ideaal zijn: gaan zitten en meteen een mooi verhaal op papier zetten. Alsof de muze op je schouder zit en je creativiteit vrij kan vloeien. Toch is dit niet zo onmogelijk als het lijkt. Er is namelijk een schrijftechniek die je hierbij kan helpen: free writing. We leggen het uit.

 

 

 

MEER ZELFVERTROUWEN DOOR POWER POSES

Emma | 7 oktober 2015

 

Door middel van een simpele houding een grotere kans krijgen op die baan die je graag Powerposewilt binnenslepen: het kan!

 

 

 

 

JE DRAAI VINDEN IN HET NIEUWE WERKEN

Jack | 23 september 2015

 

Fokke-en-Sukke-drukken-het-nieuwe-werken-erdoor-090511(2809)Het oude werken (HOW) gebeurde op een vaste plek en op vaste tijden.  Daardoor waren privé en werk duidelijk gescheiden. Het nieuwe werken (HNW) gebeurt plaats- en tijd onafhankelijk.  Daardoor lopen niet alleen tijd en plaats, maar ook privé en werk door elkaar. Welke van de twee beter is, HOW of HNW, laten we hier in het midden. Het gaat erom hoe je in het nieuwe werken je draai kunt vinden.

 

 

 

 

EXPERT IN 10.000 UUR

Anouk| 7 september 2015

 

blog 07092015 boek gladwellIn zijn boek ‘Uitblinkers’ beweert Malcolm Gladwell dat als je ergens 10.000 uur aan besteedt, je er expert in kan worden. Deze bewering doet hij naar aanleiding van onderzoek onder violisten. De onderzoekers vroegen zowel elite-violisten als minder begaafde spelers naar het aantal uren dat zij als kind geoefend hadden. Het bleek dat de elite gemiddeld 10.000 uur had geoefend, terwijl de andere groep slechts 4.000 uur had getraind. Dat is dus minder dan de helft!

HOLLEN, VLIEGEN, DRAVEN: TIMEMANAGEMENT

Caroline | 24 augustus 2015

 

loesje-tijd-nuttig-verspillenWe verkwisten veel tijd aan dingen die weinig of niets bijdragen, maar die toch in stand worden gehouden. Zo kan een stressvolle en drukke werkdag toch voelen als een nutteloze dag, waarin niets gepresenteerd is. Hoe ga je dat tegen? Het antwoord is timemanagement: 1x per dag ervoor gaan zitten met je agenda en activiteitenlijst om het evenwicht te vinden tussen de tijd die je tot je beschikking hebt en het werk dat je moet doen. Voor je eigen welzijn. In dit artikel helpen we je vast een beetje op weg.

5 TIPS OM TE BEGINNEN MET SCHRIJVEN

Caroline | 17 augustus 2015

 

wpid-snoopy-writing

Thomas Edison, uitvinder van de gloeilamp, sprak ooit: “Genialiteit is 1% inspiratie en 99% transpiratie.” Dat geldt voor alle ambachten, maar zeker ook voor dat van de schrijver. Het is een wijdverbreid misverstand dat teksten puur en alleen ontstaan door een soort goddelijke inspiratie. Wie ooit geprobeerd heeft iets op papier te zetten, weet het: schrijven is hard werken. En het begin, dat is misschien nog wel het moeilijkste van allemaal. Daarom in deze blog 5 tips voor een vloeiende start van je boek of verhaal.

 

 MINDFULNESS

Judith | 7 juli 2015

 

Mindfullnes

 

Mindfulness betekent simpelweg: bewustzijn van de huidige ervaring en het volledig toelaten, naar leven in openheid, van moment tot moment. Ontdek wat mindfulness voor jou kan betekenen!

 

 

 

 

SPREEKWOORDEN: LETTERLIJK & FIGUURLIJK

Caroline | 24 juni 2015

 

blog-01_aap uit de mouw

Als je met een taal bent opgegroeid zijn eigenaardigheden binnen die taal vaak natuurlijk voor je en vallen ze je niet meer op. Dat geldt zeker ook voor het Nederlands. Spreekwoorden zijn daarbinnen een bijzondere categorie; het kan goed fout gaan als je ze letterlijk neemt.